Informatiebulletin

Beste buurtbewoners,

Het bestuur van de Mariaput informeert jullie graag over huidige ontwikkelingen binnen onze vereniging. Buurtbewoners welke gisteren aan de BBQ hebben deelgenomen (72 mensen!) zijn inmiddels geïnformeerd maar het bestuur wil middels dit schrijven ook alle andere leden bereiken.

Enige tijd geleden zijn mensen in het bestuur benaderd door bewoners aan de Bosweg en de Linnerweg of er een mogelijkheid is om lid te worden in onze put. Men heeft veel goede verhalen gehoord en is geïnteresseerd om deel te nemen aan onze activiteiten. Tijdens gesprekken hebben we eenieder geïnformeerd dat mensen woonachtig buiten de buurt geen lid kunnen worden.

De lokale Martinusput heeft de afgelopen jaren geen activiteiten meer ondernomen maar is nog niet opgeheven. Vanuit de Mariaput hebben we aangegeven dat indien >40% van de huishoudens lid zou willen worden/blijven een fusie op termijn bespreekbaar zou zijn.

Na een inventarisatie is deze norm ruimschoots behaald en hebben we met het bestuur van de Martinusput en de initiatiefnemers gesproken over een aankomende proefperiode. Welke concrete afspraken zijn er gemaakt:

  • De Martinusput mag tot 01-2025 deelnemen aan activiteiten van de Mariaput
  • De Mariaput zal geen enkele kosten dragen voor deelnemers buiten de eigen buurt
  • Bij een eventuele fusie zal de voormalige Martinusput ook vertegenwoordigd worden in het bestuur
  • Toetreding tot de Mariaput beïnvloed de contributie van eigen leden niet
  • Bewoners van de huidige Martinusput betalen de gebruikelijke contributie welke hoger ligt als de contributie binnen de Mariaput

Tijdens de BBQ van gisteren hadden we het genoegen onze “gasten” van de Martinusput te ontvangen en hebben we er gezamenlijk een geweldige dag van gemaakt. Hopelijk kunnen we dit voort zetten en de leefbaarheid en saamhorigheid van onze buurt verder versterken!

Tijdens de jaarvergadering in Januari zullen we (ondanks dat het volgens de statuten niet nodig is) jullie officieel informeren over de op termijn voorgenomen fusie van de Mariaput en Martinusput (welke door zal gaan als Mariaput na een succesvolle proefperiode). Willen jullie weten hoe de huidige Mariaput en Martinusput zijn ingedeeld? Hier beneden staan 2 afbeeldingen ter illustratie.

Mochten mensen nog vragen hebben dan staat het bestuur jullie graag te woord waar gewenst.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Huidige buurtvereniging

(Waarderweg, Mariaveld, Bosring, Heistershof, Heistersweg, Herenbosch)

Potentiële uitbreiding Mariaput

(Bosweg, Linnerweg, Camerberg, Bosveldweg, Ruckweg)